Jakita & Extra

 
 
Idag var det dax för mentalbeskrivning på Skanör/Falsterbo BK, Sheila skulle nämligen mentalbeskrivas där och jag skulle vara med som publik och fånga detta speciella ögonblick genom att filma ;) Vi var där redan klockan 08.00, Sheila skulle bedömmas som hund nr 3/4. Jag och Sanna gick med på den första hundens MH och det var en levnadsglad chokladbrun labbepojk, himla fin! Tycker alltid det är intressant att se MH och det är jätteintressant att se alla olika hundars reaktioner, mycket nyttigt om man säger så.

Iallafall, när labben var klar var det dax för hund nr 2. Hunden var chippad och innan man beskriver en hund vet ni flesta säkert att man identifierar hunden genom att kolla så att det verkligen är rätt hund som beskrivs. Hund 1 var öronmärk så där var det inga problem, men hund 2 var chippad och läsaren som fanns där kunde inte läsa av chippet. En stor besvikelse eftersom de då sa att vi då var tvugna att bryta MH:t. Men efter många om och men så får de tillslut tag på en veterinär som har en chippläsare som vi kunde låna. Alla blev mycket lättade och när chippläsaren kommer till platsen visar det sig att den inte fungerar... Vi testade den på 5 olika chippmärkta hundar utan resultat. Himla störigt. De som höll i MH:t sa tillslut at de inte kunde göra någonting eftersom de nu testat med två chippläsare som skulle fungerat, som fungerade någon dag innan och den ena använde tillochmed en veterinär dagligen.

När en som håller i MH:t ska ringa till alla schäfer-ägare (efter detta MH:t skulle det vara även ett MH för bara schäftar) och ställa in det säger den ena "jag har en egen chippläsare". Efter många om och men så berättar tävlingsledaren att ett par deltagare snart är påväg och ska ta med ännu en chippläsare, ingen visste om det skulle fungera eftersom de två andra inte funderade men vi fick ta chansen, de andra två chippläsarna var av samma märke men det var inte denna.

Medans vi skulle vänta på att de skulle komma med chippläsare åkte vi in till ett caffé i Skanör, där bjöd Åsa på mat. Tack så mycket! Jag åt bakpotatis med skagenröra, åh vad jag längtar till sommaren och Fjällbacka! När vi ätit var klockan 11.30 och vi åkte tillbaka till platsen där MH:t hölls. Efter en stund att vi varit där kom de som hade chippläsaren till platsen och det visade sig att den FUNGERADE. Alla skrek till av lättand! Kort där efter var det dax för Sheila att MH-beskrivas. Jag filmade alla momenten, förrutom att Sheila badade i ett dike under skramlet så gick det bara bra. En skottsäker hund som efter hon varit rädd fort glömmer det när hon upptäckt att det faktiskt inte var något farligt och går vidare. Härligt!

Tillslut åkte alla hem nöjda och glada, trots att vi kom hem några timmar senare än beräknat ;)
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Vet inte hur många underbara bilder jag har på dessa två underbara hundar. Mååååånga är det iallafall, ovanför såg ni några av dem!
4/11/2010 01:19:51 am

Tack så hemskt mycket för hjälpen idag och ett mycket trevligt sällskap! Vilket himla klydd det blev men det kändes så otroligt skönt när det äntligen löste sig. Är jättenöjd över Sheilas MH, att HON skulle få en etta på skottet trodde jag aldrig! Känns helt fantastiskt :)

Vi hörs snart! Längtar till onsdag ;) Kram Sanna och Sheila

Reply
4/11/2010 01:22:06 pm

Vilken tur att det löste sig tillslut :)

ReplyLeave a Reply.