Jakita & Extra

 

Johanna Brandell

Efter mycket tjat om en till hund så blev det tillslut aktuellt. Sommaren 07 så var vi grymt nära på att få hem en liten rottweiler men tyvärr gick tiken tom ur den kombinationen vi tittat på. Månaderna gick och efter många om och men så hade jag bara ögonen för golden retrievern igen. År 2004 fick jag hem min första egna golden, år 2007 fick jag min andra. Men däremot så började jag träna hund långt innan jag själv blev hundägare.

Johanna Brandell heter jag, är 16 år gammal och bor i Vellinge som ligger strax utanför Malmö. I Vellinge trivs vi bra, vi har nära till stan samtidigt som vi bara har ett par hundrameter bort till närmsta åker. Jag bor i ett parhus tillsammans med min familj, som består av fem tvåbenta & två fyrbenta. Jag går just nu första året på Sundsgymnasiet i Vellinge, med inriktning media.

Under alla år som aktiv hundägare så har jag provat på väldigt mycket med hundarna. Vi hör hemma på Malmö Brukshundklubb, där trivs vi jättebra. Extra och jag är med i en tävlingslydnadsgrupp där vi tränar en gång i veckan tillsammans med andra lydnads-ekipage. Jakita tränas dock inte längre, dock ibland för nöjets skull.

Jag har varit aktiv inom hundsporten redan när jag var ca 9 år gammal & sedan dess har det hållt på. Allt började med att jag tränade med goldenhanen Le'Pet's Caelum "Oliver", en goldenhane som älskade mig ifrån djupet av sitt hjärta. Varje gång vi träffades sprullade han av glädje och hans grova goldensnack startade inom ett par sekunder, från de sekunderna var jag störtförälskad i rasen. När jag "bevisat" för mamma & pappa att jag klarade av en hund utan att tröttna fick jag min första egna hund Jakita.

Förrutom hundarna så tycker jag om att fotografera, det är otroligt roligt att få snygga bilder. Att umgås med kompisarna och shoppa är också något som ligger högt upp på min lista. När hundarna & jag inte är hemma är vi ofta uppe i Fjällbacka på västkusten, där jag bott varje sommar sedan jag föddes. För mig finns det ingen vackrare plats på hela jordklotet och något fridfullare än att åka ut med båten, ligga på öar och sola & bada eller bara åka ut och fiska makrill finns inte.

Nu har flera stora drömmar i mitt liv uppfyllts. I framtiden väntar ännu fler drömmar på att bli uppfyllda...

Picture
Om ni vill komma i kontakt med mig når ni mig lättast via mail: johanna.brandell@hotmail.com

Ni kan också fylla i kontaktformuläret nedan för att nå mig.